Besöksrekord på Funka för livet-mässan i Växjö

22 april 2016

I går och i förrgår arrangerade Funka för livet sin femte mässa totalt, i Växjö. Både antalet utställare och antalet besökare var fler än någonsin. 110 utställare visade upp sina produkter, tjänster och aktiviteter och närmare 2400 personer besökte mässan.

"Funka för livets femte mässa blev en succé! Det blev rekord både i antal utställare och antal besökare, vilket vi tycker är jätteroligt", säger Maria Johansson, marknadsansvarig på Funka för livet."

Under mässans två dagar i Växjö Tipshall besökte närmare 2400 personer mässan, vilket är rekord för Funka för livet. Bland besökarna fanns privatpersoner som själva lever med någon funktionsnedsättning, anhöriga och även seniorer som kan behöva extra hjälp i vardagen. Det var även en stor del yrkesverksamma inom området funktionsnedsättning som gästade mässan. Allt från arbetsterapeuter, handläggare och enhetschefer till personliga assistenter och sjuksköterskor. 

"Vi är väldigt nöjda med bredden av besökare" fortsätter Maria Johansson. "Vårt mål med mässan är att vara en mötesplats som handlar om alla sidor av funktionsnedsättning, både hjälpmedel och assistans men även det goda livet med resor m.m. Det är också därför vi riktar mässan mot både privatpersoner och yrkesfolket, för att det ska vara just en mötesplats"

Det var stor bredd även på utställarna. Där fanns hjälpmedel i alla de former, från tippande badkar till stödstrumpor till rollatorer och rullstolar. Där fanns även ett stort antal föreningar som berättade om sina aktiviteter, och skolor och boenden som visade upp sina verksamheter. Det presenterades flera nyheter, såsom rullstolar som inte åker baklänges, och där fanns föreläsare som talade om aktuella ämnen i samhället. 

En av de som föreläste var Madeleine Harby Samuelsson, statssekreterare, som pratade om funktionshinderpolitik i samhället. Den mest välbesökta föreläsningen var Aron Anderson som på ett mycket inspirerande sätt berättar om sitt liv och visade att ingenting är omöjligt. Även teaterföreställningen "Churchill var inte heller klok" var uppskattad av besökarna.

Framöver kommer Funka för livet att anordna mässor i Kristianstad i oktober, i Kalmar i maj nästa år samt i Halmstad i oktober 2017.