Charlotte Ohlson Bresciani

Livets berg och dalbana – att hitta nya vägar till livskvalité,

våga följa sina drömmar och vikten av ett gott bemötande.

 

Charlotte Ohlson Bresciani är sommelier, utbildare och en uppskattad föreläsare. Hon fick ett nytt perspektiv på livet efter en svår olycka 2007 som gjorde henne rullstolsburen.

Den 14 juni 2007 förändrades då 34 åriga Charlottes liv för alltid på några sekunder. Bilen hennes fyraårige son satt i kom i rullning nedför en backe och hon gjorde som alla föräldrar skulle ha gjort, sprang mot bilen för att rädda sin son. Hon hann inte in utan blev istället överkörd av sin egen bil, bröt ryggen och blev rullstolsburen. 

Livets berg och dalbana Charlottes mycket personliga föreläsning handlar om hennes långa resa från botten till att hitta samma, om inte bättre, livskvalité och lycka som innan. Det handlar om att ständigt utmana sig själv, kunna skratta åt det absurda och samtidigt våga bryta ihop fullständigt.

Det handlar om att hitta nya vägar till livskvalité och att våga prova nya sätt att göra det man älskar, att inte begränsa sig och att våga kliva långt utanför komfortzoonen.

Hur hittar man tillbaka till rollen som kvinna, mamma och medarbetare? Hur kan vi plocka fram vår inre styrka när vi behöver den som bäst? "Jag ser det som att jag haft tur! när jag varit så nära att inte finnas längre så känns det nästan som en skyldighet att ta ut det mesta av livet. Jag vägrar begränsa mig"

Ett gott bemötande handlar om att dela en annans värld för en stund, om kommunikation och att se styrkor i stället för svagheter, likheter istället för olikheter. I Charlotte föreläsning pratar hon om bemötande utifrån sitt eget perspektiv, ger tips och råd kring bemötande av personer i rullstol och bemötande generellt.

Föreläsningen tid ca 70 min